Христов кръст

169,00 лв.
  • Кат. номер: 3 B
+ -
Цена: 169,00 лв.
Купи
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:

Размер: 23/18см.

Христовият Кръст има централно значение за християнската религия. Той е „знамението на Сина Човечески" (Мат. 24:30), отличителен белег за вяра в Разпнатия на Голгота Богочовек Иисус Христос и за принадлежност към Неговата св. Църква. Изключителна е култовата употреба на кръстното изображение. Църквата още от древни времена го поставя над храмовете, за да извиси сърцата ни към небето, да подчертае, че св. Кръст е връхна точка на изкупителното Христово дело и да посочи, че той е предназначен за благоговейно поклонение от всички. Кръстът се поставя тъй също на най-святото храмово място - олтара, за да се онагледи основоположната верова истина, че Спасителят, Божественият Ходатай чрез Своята жертва на Голгота изпроси пред Божия престол омилостивение и небесни дарове за човешкия род. Като го предлага за поклонение и целуване, Църквата неизменно учи през вековете, че това е всесилно лекарство срещу душевни и телесни недъзи, сигурна закрила при усилни времена и житейски обстоятелства. Темата за Христовия Кръст е вечна тема за засвидетелстваната чрез него любов Божия към нас, за тържеството над смъртта и за обещанието на вечния живот.

Подобни продукти
Христов кръст

Размер: 23/18см. Христовият Кръст има централно значение за християнската религия. Той е „знамението на Сина Човечески" (Мат. 24:30), отличителен белег за вяра в Разпнатия на Голгота Богочовек

Цена: 169,00 лв.
Кръст

Красив кръст с миниатюри от живота на Света Богородица. Закриля дома и обитателите му. Размер 20/12 см.

Цена: 139,00 лв.
Кръст

Красив дървен кръст с миниатюри. Изцяло ръчна изработка. Подходящ за поставяне в дома, носи закрила на обитателите му. Размер 18/8 см.

Цена: 129,00 лв.
Рафаилов кръст

Ръчно изработен дървен Рафаилов кръст. Един от най-известните кръстове в Православието, считан за шедьовър в резбата на миниатюри. Размер 32/22 см.

Цена: 399,00 лв.