Св. Богородица "Неувяхващ цвят"

Света Богородица е закрилница на семейството и дома, пазител на майките, децата и възрастите хора, на бременните жени и родилките.

Света Богородица "Неувяхващ цвят" се счита за помощница при семейни несъгласия и раздори, сериозни битови проблеми, тежки житейски страдания и изпитания, чувства на самотност и изоставеност, опазване на християнското целомъдрие и непорочност, и придобиване на сърдечна чистота.

Иконата изобразява Божията Майка, която държи Иисус Христос в едната си ръка, а в другата – бяло цвете – лилия, роза или някакъв друг цвят. Това цвете е избрано неслучайно, тъй като носи дълбока символика в себе си – представя непорочността на Светата Дева.

Затова и за иконата на Света Богородица „Неувяхващ цвят“ се смята, че символизира чистота и невинност. Неслучайно младите момичета предпочитат да се молят пред нея за избор на правилен съпруг. Вярва се, че това изображение на Богородица  помага на жените да съхранят красотата и младостта си.

Икона на Св. Богородица Неувяхващ цвят за подарък: Поради символиката си, иконата е много подходящ подарък за млада невеста – без значени дали в деня на сватбата й или като по-късен венчален дар.

Подреди по
Св. Богородица Неувяхващ цвят

Размер 16/11 см със стъкло Икона на Света Богородица Неувяхващ цвят. Изключително интересно и красиво изображение на Божията Майка с малкия Иисус Христос под стъкло. Ръчно изработена, с богати цветни

Цена: 129,00 лв.
Св. Богородица Неувяхващ цвят

Ръчно изработена икона на Света Богородица Неувяхващ цвят. Стилно изображение на Божията Майка с Иисус Христос върху дървена основа. Размер 16/13 см.

Цена: 79,00 лв.
Св. Богородица Неувяхващ цвят

Стилна, ръчно рисувана икона Св. Богородица Неувяхващ цвят. В красива, дървена рамка с интересни елементи. Размер 16/13 см.

Цена: 109,00 лв.
Св. Богородица Неувяхващ цвят

Стилна икона на Св. Богородица Неувяхващ цвят. Ръчно изработена, в елегантна дървена рамка с фина декорация в горната си част. Изключително подходяща за подарък, размер 20/15, под стъкло.

Цена: 139,00 лв.
Св. Богородица Неувяхващ цвят

Ръчно изработена икона на Света Богородица Неувяхващ цвят. В дървена рамка с интересна горна част, наподобяваща купол на храм. Размер 21/17 см.

Цена: 129,00 лв.
Св. Богородица Неувяхващ цвят

Икона на Света Богородица Неувяхващ цвят. Ръчно рисувана, в елегантна рамка с красива декорация. Подходяща за подарък, размер 30/23 см, под стъкло.

Цена: 269,00 лв.
Св. Богородица Неувяхващ цвят

Ръчно рисувана икона на Света Богородица Неувяхващ цвят. Красиво изображение на Божията Майка с Младенеца в богато украсена рамка със златисти елементи. Размер 38/28 см, под стъкло.

Цена: 369,00 лв.
Богородица Неувяхваща Роза

Размер: 35/26см. Характерно за това изображение на Божията Майка е, че Девата и младенеца са изобразени изключително тържествено, Христос е прав, и двамата са с царски атрибути, а Богородица държи в

Цена: 299,00 лв.
Св. Богородица Неувяхващ цвят

Нежно и красиво изображение под стъкло на прекрасната Св. Богородица Неувяхващ цвят. Св. Богородица е закрилница на семейството и дома, пазител на майките, децата и възрастите хора, на бременните

Цена: 479,00 лв.
Св. Богородица Неувяхващ цвят

Икона на Света Богодорица Неувяхващ цвят. Ръчно изработена, с богати цветни елементи, изключително подходяща за подарък за младоженци, кръщене и други поводи.

Цена: 379,00 лв.
Св. Богородица Неувяхващ цвят

Ръчно изработена икона на Света Богородица Неувяхващ цвят. Изключително интересно и красиво изображение на Божията Майка с малкия Иисус Христос, заобиколено от миниатюри.

Цена: 599,00 лв.