Богородица Троеручица

Иконата на Света Богородица Троеручица заема важно място в историята на България и във вярванията на българите. Образът й е свързан с чудото, случило се през 8 век на свети Йоан Дамаскин. Дясната му ръка била отсечена след клевета, но след като се молил дълго на Пресвета Богородица, ръката му по чудодеен начин оздравяла.

В памет на това събитие на изображението на Божията Майка била добавена трета ръка – изцелената ръка на свето Йоан Дамаскин. От там е и обичаят хората да се молят за излекуване на болки в различни части на тялото пред иконата като в знак на благодарност след изцелението – окачват пред иконата миниатюра на излекувания орган.

Вярва се, че икона на Св. Богородица Троеручица в дома го пази от пожар, а обитателите му – от болести, скръб и мъка. Освен това помага за материално благополучие в семейството, а също и за успех в работата.

Икона на Света Богородица Троеручица за подарък: тази икона е особено подходящ подарък за нов дом, за нова работа, а също и за рожден ден – за здраве и късмет.

Подреди по
Св. Богородица Троеручица

Размер 20/14 см без стъкло.

Цена: 99,00 лв.
Св. Богородица Троеручица

Изящна и стилна икона на "Св. Богородица Троеручица" под стъкло с изчистена рамка. Цветово изображението е в златно и сребърно, което създава усещането за класика и стил. Св. Богородица е закрилница

Цена: 299,00 лв.
Св. Богородица Троеручица

Луксозна, ръчно изработена икона на Св. Богородица Троеручица. Изображението на Божията Майка с Младенеца е решено изцяло в сребърно, поставено в богато декорирана рамка. Изключително подходящ избор з

Цена: 439,00 лв.
Св. Богородица Троеручица

Ръчно рисувана икона на Света Богородица Троеручица. Поставена в красива, изчистена рамка. Размер 35/28 см, под стъкло.

Цена: 289,00 лв.
Св. Богородица Троеручица

Ръчно изработена икона на Света Богородица Троеручица. Ярко и красиво изображение на Божията Майка с малкия Иисус Христос. В красиво декорирана рамка, размер 39/28 см.

Цена: 299,00 лв.
Св. Богородица Троеручица

Чудотворната икона на Света Богородица Троеручица. Красиво, ръчно изработено изображение на Божията Майка с Младенеца в богата сребриста рамка. Размер 38/30 см.

Цена: 349,00 лв.
Св. Богородица Троеручица

Стилна, богато декорирана икона на Света Богородица Троеручица в сребристо и златисто. С деликатни цветни елементи в четирите ъгъла. Подходяща за подарък. Размер 41/31 см.

Цена: 299,00 лв.
Св. Богородица Троеручица

Красива ръчно рисувана икона на Света Богородица Троеручица. Една от най-почитаните икони в християнския свят заради нейнчите чудотворни сили. Вярва се, че тази икона помага при всякакви беди, лекува

Цена: 369,00 лв.